
Grönsaksburgare med coleslaw
Ingredienser
- ${ receptData.blockId_4366.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4366.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4366.mangd) } ${ receptData.blockId_4366.ingrediens } 200 g vitkål
- ${ receptData.blockId_4367.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4367.textFore | vuePlura( receptData.blockId_4367.mangd) } ${ receptData.blockId_4367.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_4367.mangd, receptData.blockId_4367.ingrediensPlural, ) } 1 -- liten morot
- ${ receptData.blockId_4380.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4380.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_4380.mangd, receptData.blockId_4380.ingrediensPlural, ) } 0.50 -- rödlök
- ${ receptData.blockId_4381.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4381.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4381.mangd) } ${ receptData.blockId_4381.ingrediens } 1 dl matyoghurt
- ${ receptData.blockId_4382.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4382.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4382.mangd) } ${ receptData.blockId_4382.ingrediens } 1 tsk dijonsenap
- ${ receptData.blockId_4383.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4383.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4383.mangd) } ${ receptData.blockId_4383.ingrediens } 0.50 tsk salt
- ${ receptData.blockId_4384.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4384.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4384.mangd) } ${ receptData.blockId_4384.ingrediens } 1 krm svartpeppar
- ${ receptData.blockId_4386.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4386.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4386.mangd) } ${ receptData.blockId_4386.ingrediens } 200 g rödbetor
- ${ receptData.blockId_4387.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4387.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4387.mangd) } ${ receptData.blockId_4387.ingrediens } 200 g morötter
- ${ receptData.blockId_4388.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4388.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_4388.mangd, receptData.blockId_4388.ingrediensPlural, ) } 1 -- gul lök
- ${ receptData.blockId_4389.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4389.ingrediens } 1 -- ägg
- ${ receptData.blockId_4390.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4390.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4390.mangd) } ${ receptData.blockId_4390.textFore | vuePlura( receptData.blockId_4390.mangd) } ${ receptData.blockId_4390.ingrediens } 0.50 dl riven ost
- ${ receptData.blockId_4391.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4391.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4391.mangd) } ${ receptData.blockId_4391.ingrediens } 2 krm salt
- ${ receptData.blockId_4392.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4392.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4392.mangd) } ${ receptData.blockId_4392.ingrediens } 2 krm svartpeppar
- ${ receptData.blockId_4393.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4393.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4393.mangd) } ${ receptData.blockId_4393.ingrediens } 2 dl havremjöl
- ${ receptData.blockId_4394.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4394.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4394.mangd) } ${ receptData.blockId_4394.ingrediens } 0.50 msk rapsolja
Coleslaw:
Grönsaksburgare:
Tillbehör:
- ${ receptData.blockId_4396.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4396.ingrediens } 4 -- Okinordiska hamburgerbröd
- ${ receptData.blockId_4397.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4397.ingrediens } 4 -- salladsblad t ex romansallad
- ${ receptData.blockId_4398.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4398.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_4398.mangd, receptData.blockId_4398.ingrediensPlural, ) } 1 -- tomat
- ${ receptData.blockId_4399.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4399.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_4399.mangd, receptData.blockId_4399.ingrediensPlural, ) } 1 -- rödlök
Gör så här:
Coleslow: Skala moroten och löken. Riv moroten fint på ett rivjärn och skär löken i tunna skivor. Strimla vitkålen tunt med en osthyvel. Rör ihop matyoghurt, senap, salt och peppar i en skål. Blanda ner morot, lök och vitkål. Låt stå kallt.
Grönsaksburgare: Skala rödbetor och morötter och riv de grovt. Skala löken och hacka den grovt.
Mixa rödbetor, morötter och gul lök i en matberedare. Lägg över i en bunke och tillsätt ägg, riven ost, salt, peppar och havremjöl. Blanda ihop och forma till biffar.
Hetta upp rapsolja i en stekpanna och stek burgarna på medelvärme 5 minuter på varje sida.
Tillbehör: Dela hamburgerbröden. Skölj salladen. Skala och skär löken i tunna skivor. Lägg salladen på de understa bröden, därefter grönsaksburgare tomat, lök och coleslow. Lägg på de översta bröden.
Fler goda recept

Lägg till din mailadress
Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.