Grön­saks­bur­ga­re med cole­slaw

Den okinor­dis­ka maten inne­hål­ler näs­tan ing­et kött. Var­för ska den göra det? Grön­saks­bur­ga­re gjor­da med röd­be­tor och moröt­ter är saf­ti­ga, goda, pro­te­in- och fiber­ri­ka. Ser­ve­ra med Okinor­dis­ka ham­bur­ger­bröd med fullkorn.
Beräknat för
4 personer
${ value }

Ingredienser

    Coleslaw:

  • ${ receptData.blockId_4366.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4366.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4366.mangd) } ${ receptData.blockId_4366.ingrediens } 200 g vitkål
  • ${ receptData.blockId_4367.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4367.textFore | vuePlura( receptData.blockId_4367.mangd) } ${ receptData.blockId_4367.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_4367.mangd, receptData.blockId_4367.ingrediensPlural, ) } 1 -- liten morot
  • ${ receptData.blockId_4380.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4380.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_4380.mangd, receptData.blockId_4380.ingrediensPlural, ) } 0.50 -- rödlök
  • ${ receptData.blockId_4381.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4381.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4381.mangd) } ${ receptData.blockId_4381.ingrediens } 1 dl matyoghurt
  • ${ receptData.blockId_4382.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4382.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4382.mangd) } ${ receptData.blockId_4382.ingrediens } 1 tsk dijonsenap
  • ${ receptData.blockId_4383.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4383.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4383.mangd) } ${ receptData.blockId_4383.ingrediens } 0.50 tsk salt
  • ${ receptData.blockId_4384.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4384.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4384.mangd) } ${ receptData.blockId_4384.ingrediens } 1 krm svartpeppar
  • Grönsaksburgare:

  • ${ receptData.blockId_4386.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4386.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4386.mangd) } ${ receptData.blockId_4386.ingrediens } 200 g rödbetor
  • ${ receptData.blockId_4387.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4387.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4387.mangd) } ${ receptData.blockId_4387.ingrediens } 200 g morötter
  • ${ receptData.blockId_4388.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4388.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_4388.mangd, receptData.blockId_4388.ingrediensPlural, ) } 1 -- gul lök
  • ${ receptData.blockId_4389.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4389.ingrediens } 1 -- ägg
  • ${ receptData.blockId_4390.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4390.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4390.mangd) } ${ receptData.blockId_4390.textFore | vuePlura( receptData.blockId_4390.mangd) } ${ receptData.blockId_4390.ingrediens } 0.50 dl riven ost
  • ${ receptData.blockId_4391.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4391.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4391.mangd) } ${ receptData.blockId_4391.ingrediens } 2 krm salt
  • ${ receptData.blockId_4392.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4392.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4392.mangd) } ${ receptData.blockId_4392.ingrediens } 2 krm svartpeppar
  • ${ receptData.blockId_4393.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4393.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4393.mangd) } ${ receptData.blockId_4393.ingrediens } 2 dl havremjöl
  • ${ receptData.blockId_4394.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4394.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4394.mangd) } ${ receptData.blockId_4394.ingrediens } 0.50 msk rapsolja

Tillbehör:

  • ${ receptData.blockId_4396.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4396.ingrediens } 4 -- Okinordiska hamburgerbröd
  • ${ receptData.blockId_4397.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4397.ingrediens } 4 -- salladsblad t ex romansallad
  • ${ receptData.blockId_4398.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4398.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_4398.mangd, receptData.blockId_4398.ingrediensPlural, ) } 1 -- tomat
  • ${ receptData.blockId_4399.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4399.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_4399.mangd, receptData.blockId_4399.ingrediensPlural, ) } 1 -- rödlök

Gör så här:

Coleslow: Skala moroten och löken. Riv moroten fint på ett rivjärn och skär löken i tunna skivor. Strimla vitkålen tunt med en osthyvel. Rör ihop matyoghurt, senap, salt och peppar i en skål. Blanda ner morot, lök och vitkål. Låt stå kallt.

Grönsaksburgare: Skala rödbetor och morötter och riv de grovt. Skala löken och hacka den grovt.

Mixa rödbetor, morötter och gul lök i en matberedare. Lägg över i en bunke och tillsätt ägg, riven ost, salt, peppar och havremjöl. Blanda ihop och forma till biffar.

Hetta upp rapsolja i en stekpanna och stek burgarna på medelvärme 5 minuter på varje sida.

Tillbehör: Dela hamburgerbröden. Skölj salladen. Skala och skär löken i tunna skivor. Lägg salladen på de understa bröden, därefter grönsaksburgare tomat, lök och coleslow. Lägg på de översta bröden.

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information