Grön­saks­bur­ga­re med cole­slaw

Den okinor­dis­ka maten inne­hål­ler näs­tan ing­et kött. Var­för ska den göra det? Grön­saks­bur­ga­re gjor­da med röd­be­tor och moröt­ter är saf­ti­ga, goda, pro­te­in- och fiber­ri­ka. Ser­ve­ra med Okinor­dis­ka ham­bur­ger­bröd med fullkorn.
Beräknat för
4 personer
${ value }

Ingredienser

    Coleslaw:

  • ${ receptData.blockId_4366.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4366.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4366.mangd) } ${ receptData.blockId_4366.ingrediens } 200 g vitkål
  • ${ receptData.blockId_4367.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4367.textFore | vuePlura( receptData.blockId_4367.mangd) } ${ receptData.blockId_4367.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_4367.mangd, receptData.blockId_4367.ingrediensPlural, ) } 1 -- liten morot
  • ${ receptData.blockId_4380.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4380.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_4380.mangd, receptData.blockId_4380.ingrediensPlural, ) } 0.50 -- rödlök
  • ${ receptData.blockId_4381.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4381.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4381.mangd) } ${ receptData.blockId_4381.ingrediens } 1 dl matyoghurt
  • ${ receptData.blockId_4382.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4382.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4382.mangd) } ${ receptData.blockId_4382.ingrediens } 1 tsk dijonsenap
  • ${ receptData.blockId_4383.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4383.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4383.mangd) } ${ receptData.blockId_4383.ingrediens } 0.50 tsk salt
  • ${ receptData.blockId_4384.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4384.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4384.mangd) } ${ receptData.blockId_4384.ingrediens } 1 krm svartpeppar
  • Grönsaksburgare:

  • ${ receptData.blockId_4386.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4386.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4386.mangd) } ${ receptData.blockId_4386.ingrediens } 200 g rödbetor
  • ${ receptData.blockId_4387.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4387.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4387.mangd) } ${ receptData.blockId_4387.ingrediens } 200 g morötter
  • ${ receptData.blockId_4388.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4388.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_4388.mangd, receptData.blockId_4388.ingrediensPlural, ) } 1 -- gul lök
  • ${ receptData.blockId_4389.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4389.ingrediens } 1 -- ägg
  • ${ receptData.blockId_4390.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4390.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4390.mangd) } ${ receptData.blockId_4390.textFore | vuePlura( receptData.blockId_4390.mangd) } ${ receptData.blockId_4390.ingrediens } 0.50 dl riven ost
  • ${ receptData.blockId_4391.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4391.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4391.mangd) } ${ receptData.blockId_4391.ingrediens } 2 krm salt
  • ${ receptData.blockId_4392.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4392.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4392.mangd) } ${ receptData.blockId_4392.ingrediens } 2 krm svartpeppar
  • ${ receptData.blockId_4393.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4393.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4393.mangd) } ${ receptData.blockId_4393.ingrediens } 2 dl havremjöl
  • ${ receptData.blockId_4394.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4394.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4394.mangd) } ${ receptData.blockId_4394.ingrediens } 0.50 msk rapsolja

Tillbehör:

  • ${ receptData.blockId_4396.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4396.ingrediens } 4 -- Okinordiska hamburgerbröd
  • ${ receptData.blockId_4397.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4397.ingrediens } 4 -- salladsblad t ex romansallad
  • ${ receptData.blockId_4398.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4398.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_4398.mangd, receptData.blockId_4398.ingrediensPlural, ) } 1 -- tomat
  • ${ receptData.blockId_4399.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4399.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_4399.mangd, receptData.blockId_4399.ingrediensPlural, ) } 1 -- rödlök

Gör så här:

Coleslow: Skala moroten och löken. Riv moroten fint på ett rivjärn och skär löken i tunna skivor. Strimla vitkålen tunt med en osthyvel. Rör ihop matyoghurt, senap, salt och peppar i en skål. Blanda ner morot, lök och vitkål. Låt stå kallt.

Grönsaksburgare: Skala rödbetor och morötter och riv de grovt. Skala löken och hacka den grovt.

Mixa rödbetor, morötter och gul lök i en matberedare. Lägg över i en bunke och tillsätt ägg, riven ost, salt, peppar och havremjöl. Blanda ihop och forma till biffar.

Hetta upp rapsolja i en stekpanna och stek burgarna på medelvärme 5 minuter på varje sida.

Tillbehör: Dela hamburgerbröden. Skölj salladen. Skala och skär löken i tunna skivor. Lägg salladen på de understa bröden, därefter grönsaksburgare tomat, lök och coleslow. Lägg på de översta bröden.

Fler goda recept