Grönkålschips

Vis­sa gör alla mål­ti­der okinor­dis­ka, and­ra tes­tar sig fram. Pro­va med någ­ra här­li­ga grönkålschips till fre­dags­my­set. Resan mot en annan livs­stil kanske bör­jar här.
Beräknat för
4 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_2248.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2248.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2248.mangd) } ${ receptData.blockId_2248.textFore | vuePlura( receptData.blockId_2248.mangd) } ${ receptData.blockId_2248.ingrediens } 100 g färsk grönkål Julrecept
  • ${ receptData.blockId_2249.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2249.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2249.mangd) } ${ receptData.blockId_2249.ingrediens } 2 msk olivolja
  • saften av 0,5 citron

Gör såhär;

Värm ugnen till 150 grader. Skölj grönkålen och skär bort stjälkarna. Skär kålen i grova strimlor. Massera in olja och citronsaft och lägg bladen på plåt med bakplåtspapper. Torka kålen i ugn ca 10-12 minuter, gärna varmluftsugn.

Tips!

Passa noga så grönkålsbladen inte blir bruna, då kan de få en besk smak.

Fler goda recept