Grönkålschips

Vis­sa gör alla mål­ti­der okinor­dis­ka, and­ra tes­tar sig fram. Pro­va med någ­ra här­li­ga grönkålschips till fre­dags­my­set. Resan mot en annan livs­stil kanske bör­jar här.
Beräknat för
4 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_2248.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2248.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2248.mangd) } ${ receptData.blockId_2248.textFore | vuePlura( receptData.blockId_2248.mangd) } ${ receptData.blockId_2248.ingrediens } 100 g färsk grönkål CityGross
  • ${ receptData.blockId_2249.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2249.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2249.mangd) } ${ receptData.blockId_2249.ingrediens } 2 msk olivolja
  • saften av 0,5 citron

Gör såhär;

Värm ugnen till 150 grader. Skölj grönkålen och skär bort stjälkarna. Skär kålen i grova strimlor. Massera in olja och citronsaft och lägg bladen på plåt med bakplåtspapper. Torka kålen i ugn ca 10-12 minuter, gärna varmluftsugn.

Tips!

Passa noga så grönkålsbladen inte blir bruna, då kan de få en besk smak.

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information