Full­korns­sal­lad med lin­ser

Full­korn och grön­sa­ker är basen i den okinor­dis­ka maten. Många fär­ger på tall­ri­ken är ock­så typiskt och här slö­sar vi med grönkål, toma­ter, vit feta­ost, röd lök och annat mumsigt.
Beräknat för
4 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_3737.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3737.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3737.mangd) } ${ receptData.blockId_3737.ingrediens } 2 dl Okivi Fyra nordiska fullkornsgryn Mathem
  • ${ receptData.blockId_4008.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4008.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4008.mangd) } ${ receptData.blockId_4008.ingrediens } 2 dl belugalinser
  • ${ receptData.blockId_3739.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3739.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_3739.mangd, receptData.blockId_3739.ingrediensPlural, ) } 1 -- rödlök
  • ${ receptData.blockId_3740.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3740.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3740.mangd) } ${ receptData.blockId_3740.ingrediens } 100 g grönkål
  • ${ receptData.blockId_3741.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3741.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3741.mangd) } ${ receptData.blockId_3741.ingrediens } 250 g cocktailtomater gärna i olika färger
  • ${ receptData.blockId_3742.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3742.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3742.mangd) } ${ receptData.blockId_3742.ingrediens } 1 dl kalamatoliver
  • ${ receptData.blockId_3743.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3743.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3743.mangd) } ${ receptData.blockId_3743.ingrediens } 1 tsk olivolja
  • ${ receptData.blockId_3744.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3744.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3744.mangd) } ${ receptData.blockId_3744.ingrediens } 1 krm salt
  • ${ receptData.blockId_3745.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3745.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3745.mangd) } ${ receptData.blockId_3745.ingrediens } 1 krm svartpeppar
  • ${ receptData.blockId_3746.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3746.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3746.mangd) } ${ receptData.blockId_3746.ingrediens } 75 g fetaost

Gör så här:

Koka fullkornen och linserna enligt anvisningar på förpackningen.

Skala löken och finhacka den. Skölj grönkålen och dela den i små bitar.

Lägg lök och grönkål i en skål, häll på olja, salt och peppar och ”massera” grönkålen tills den mjuknar.

Skölj tomaterna och dela dem på hälften.

Lägg ner fullkorn, linser, grönkål, lök, tomater och oliver i en skål och blanda om.

Toppa med fetaost.

Tips!

Gör gärna en dubbel mängd i början av veckan så kan du ta med i matlådan eller äta som tillbehör till kyckling, fisk eller bara som den är med någon god röra till under veckan. Går lika bra att äta varm som kall.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 1062,67
Energi kcal: 254,17
Fett: 10,27g
Mättat fett: 3,48g
Kolhydrater: 27,08g
Sockerarter: 3,19g
Fiber: 6,19g
Protein: 11,91g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information