Frukt ‑och bärspett med cho­kladrip­pel

När du äter okinor­diskt får du mer än gär­na unna dig det lil­la extra. Det skul­le bli så trå­kigt annars. Här får du en fräsch, nyt­tig des­sert som dess­utom pas­sar per­fekt på barnkalaset.
Beräknat för
6 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_5120.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5120.ingrediens } 6 -- grillspett
  • ${ receptData.blockId_5219.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5219.enhet | vuePlura( receptData.blockId_5219.mangd) } ${ receptData.blockId_5219.ingrediens } 2 st kiwi
  • ${ receptData.blockId_5121.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5121.textFore | vuePlura( receptData.blockId_5121.mangd) } ${ receptData.blockId_5121.ingrediens } 1 -- stort päron
  • ${ receptData.blockId_5122.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5122.ingrediens } 12 -- jordgubbar
  • ${ receptData.blockId_5123.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5123.ingrediens } 2 -- nektariner
  • ${ receptData.blockId_5124.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5124.enhet | vuePlura( receptData.blockId_5124.mangd) } ${ receptData.blockId_5124.ingrediens } 50 g mörk choklad 70 %

Gör så här:

Skala kiwin och dela den i kuber. Skär resten av frukten i lagom stora bitar. Fördela frukt och bär på grillspetten och lägg dem på ett fat.

Smält chokladen över ett vattenbad. Ringla chokladen över fruktspetten. Ställ spetten i kylen tills chokladen stelnat.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 609,04
Energi kcal: 145,18
Fett: 4g
Mättat fett: 2,1g
Kolhydrater: 23,97g
Sockerarter: 20,1g
Fiber: 2,85g
Protein: 1,73g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information