Fisk­pin­nar med söt­po­ta­tisstomp

Var­för inte laga egna fisk­pin­nar? De blir både goda­re och nyt­ti­ga­re än dem du fis­kar upp ur frys­dis­ken. Tors­ken är mager, grön­sa­ker­na fiber­ri­ka och sma­ken himmelsk.
Beräknat för
4 personer
${ value }

Ingredienser

    Sötpotatisstomp:

  • ${ receptData.blockId_3570.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3570.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3570.mangd) } ${ receptData.blockId_3570.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_3570.mangd, receptData.blockId_3570.ingrediensPlural, ) } 800 g sötpotatis
  • ${ receptData.blockId_3571.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3571.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3571.mangd) } ${ receptData.blockId_3571.ingrediens } 5 dl vatten
  • ${ receptData.blockId_3572.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3572.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3572.mangd) } ${ receptData.blockId_3572.ingrediens } 2 tsk lantbuljongpulver
  • ${ receptData.blockId_3573.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3573.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3573.mangd) } ${ receptData.blockId_3573.ingrediens } 1 krm svartpeppar
  • ${ receptData.blockId_3574.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3574.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3574.mangd) } ${ receptData.blockId_3574.ingrediens } 2 msk persilja
  • ${ receptData.blockId_3575.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3575.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3575.mangd) } ${ receptData.blockId_3575.ingrediens } 1 tsk rapsolja
  • Råkostsallad:

  • ${ receptData.blockId_3577.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3577.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3577.mangd) } ${ receptData.blockId_3577.ingrediens } 300 g vitkål
  • ${ receptData.blockId_3578.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3578.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3578.mangd) } ${ receptData.blockId_3578.textFore | vuePlura( receptData.blockId_3578.mangd) } ${ receptData.blockId_3578.ingrediens } 50 g valfria groddar
  • ${ receptData.blockId_3579.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3579.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3579.mangd) } ${ receptData.blockId_3579.ingrediens } 1 msk rapsolja
  • ${ receptData.blockId_3580.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3580.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3580.mangd) } ${ receptData.blockId_3580.ingrediens } 1 msk vitvinsvinäger
  • ${ receptData.blockId_3581.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3581.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3581.mangd) } ${ receptData.blockId_3581.ingrediens } 1 krm salt
  • ${ receptData.blockId_3582.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3582.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3582.mangd) } ${ receptData.blockId_3582.ingrediens } 1 krm svartpeppar
  • ${ receptData.blockId_3583.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3583.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3583.mangd) } ${ receptData.blockId_3583.ingrediens } 2 msk Okivi Fullkornskrisp Mathem

Fiskpinnar:

  • ${ receptData.blockId_3587.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3587.textFore | vuePlura( receptData.blockId_3587.mangd) } ${ receptData.blockId_3587.ingrediens } 4 -- frysta torskryggfileér (miljömärkta)
  • ${ receptData.blockId_3588.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3588.ingrediens } 1 -- ägg
  • ${ receptData.blockId_3589.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3589.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3589.mangd) } ${ receptData.blockId_3589.ingrediens } 2 dl panko
  • ${ receptData.blockId_3590.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3590.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3590.mangd) } ${ receptData.blockId_3590.ingrediens } 0.5 tsk salt
  • ${ receptData.blockId_3591.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3591.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3591.mangd) } ${ receptData.blockId_3591.ingrediens } 2 krm svartpeppar
  • ${ receptData.blockId_3592.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3592.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3592.mangd) } ${ receptData.blockId_3592.ingrediens } 1 tsk rapsolja

Gör såhär:

Sötpotatisstomp: Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Lägg potatisen i en kastrull med vatten och buljongpulver. Koka tills den är mjuk. Häll av vattnet. Krossa potatisen med en träslev och krydda med peppar, persilja och rapsolja. Blanda om servera med fiskpinnarna och sallad.

Råkostsallad: Skölj vitkålen och skär den i strimlor med en osthyvel. Lägg ner i en skål tillsammans med groddar. Blanda ner olja, vinäger, salt och peppar. Toppa med fullkornskrisp.

Fiskpinnar: Tina fisken. Knäck ägget i en skål och vispa upp hastigt med en gaffel. Lägg panko på en tallrik. Dela varje filé på längden i två bitar. Strö över salt och peppar.

Vänd sedan varje fiskbit först i ägget och sedan pankon. Hetta upp en stekpanna med rapsolja och stek fisken på medelvärme ett par minuter på varje sida till fiskpinnarna är genomstekta.

Tips!

Gör gärna en dubbel mängd av råkostsalladen så har du till fler maträtter under veckan.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 1534,38
Energi kcal: 430,26
Fett: 8,96g
Mättat fett: 1,59g
Kolhydrater: 53,06g
Sockerarter: 13,94g
Fiber: 8,19g
Protein: 29,41g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information