Den okinor­dis­ka maten inne­hål­ler många goda fisk­rät­ter. Här har vi gjort den extra smak­rik, här­ligt dof­tan­de och vac­kert sol­gul med saffran.
Beräknat för
4 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_2716.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2716.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_2716.mangd, receptData.blockId_2716.ingrediensPlural, ) } 1 -- gul lök
  • ${ receptData.blockId_2717.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2717.ingrediens } 1 -- fänkål
  • ${ receptData.blockId_2718.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2718.ingrediens } 1 -- röd chili
  • ${ receptData.blockId_2719.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2719.ingrediens } 2 -- vitlöksklyftor
  • ${ receptData.blockId_2720.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2720.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2720.mangd) } ${ receptData.blockId_2720.ingrediens } 0.50 msk rapsolja
  • ${ receptData.blockId_2721.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2721.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2721.mangd) } ${ receptData.blockId_2721.ingrediens } 0.50 g saffran
  • ${ receptData.blockId_2722.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2722.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2722.mangd) } ${ receptData.blockId_2722.textFore | vuePlura( receptData.blockId_2722.mangd) } ${ receptData.blockId_2722.ingrediens } 400 g passerade tomater
  • ${ receptData.blockId_2723.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2723.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2723.mangd) } ${ receptData.blockId_2723.ingrediens } 2 msk skaldjursfond
  • ${ receptData.blockId_2724.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2724.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2724.mangd) } ${ receptData.blockId_2724.ingrediens } 4 dl vitt vin /vatten
  • ${ receptData.blockId_2725.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2725.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2725.mangd) } ${ receptData.blockId_2725.ingrediens } 2 krm salt
  • ${ receptData.blockId_2726.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2726.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2726.mangd) } ${ receptData.blockId_2726.ingrediens } 1 krm svartpeppar
  • ${ receptData.blockId_2727.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2727.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2727.mangd) } ${ receptData.blockId_2727.textFore | vuePlura( receptData.blockId_2727.mangd) } ${ receptData.blockId_2727.ingrediens } 500 g blandad fisk t ex lax och torsk
  • ${ receptData.blockId_2728.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2728.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2728.mangd) } ${ receptData.blockId_2728.ingrediens } 80 g sockerärter
  • ${ receptData.blockId_2729.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2729.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2729.mangd) } ${ receptData.blockId_2729.textFore | vuePlura( receptData.blockId_2729.mangd) } ${ receptData.blockId_2729.ingrediens } 100 g skalade räkor
  • Till servering:

  • ${ receptData.blockId_2739.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2739.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2739.mangd) } ${ receptData.blockId_2739.ingrediens } 2 msk Okivi Fullkornskrisp Mathem

Dillcremé

  • ${ receptData.blockId_2732.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2732.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2732.mangd) } ${ receptData.blockId_2732.ingrediens } 1 dl matyoghurt
  • ${ receptData.blockId_2733.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2733.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2733.mangd) } ${ receptData.blockId_2733.ingrediens } 1 tsk majonnäs
  • ${ receptData.blockId_2734.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2734.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_2734.mangd, receptData.blockId_2734.ingrediensPlural, ) } 1 -- vitlöksklyfta
  • ${ receptData.blockId_2735.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2735.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2735.mangd) } ${ receptData.blockId_2735.textFore | vuePlura( receptData.blockId_2735.mangd) } ${ receptData.blockId_2735.ingrediens } 1 msk hackad dill
  • ${ receptData.blockId_2736.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2736.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2736.mangd) } ${ receptData.blockId_2736.ingrediens } 0.5 krm salt
  • ${ receptData.blockId_2737.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2737.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2737.mangd) } ${ receptData.blockId_2737.ingrediens } 1 krm svartpeppar

Gör så här:
Skala och hacka löken. Skölj och hacka chilin. Ansa fänkålen och skär den i strimlor, ta bort den hårda stocken i mitten. Hetta upp en kastrull och fräs allt i olivolja tillsammans med saffran i några minuter. Tillsätt krossade tomater, vatten/vin och fond. Låt sjuda i 10 minuter.

Dillcreme:
Lägg matyoghurt och majonnäs i en skål, skala och riv ner vitlöken.
Hacka dillen och blanda ner och smaka av med salt och peppar.

Skär fisken i mindre bitar och strö över salt och peppar. Lägg i fisken och sockerärtorna, koka upp och sjud tills fisken är klar 2-3 minuter. Tillsätt räkorna precis innan servering. Lägg upp grytan i skålar och toppa med dill, citronklyftor och en klick dillcremè.

* Grytan går också utmärkt att laga med vatten men är näringsberäknad med vitt vin.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 1760,75
Energi kcal: 418,74
Fett: 16,12g
Mättat fett: 4,12g
Kolhydrater: 16,18g
Sockerarter: 8,52g
Fiber: 5,65g
Protein: 33,44g
Laktos: 0,0g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information