Cole­slaw kom­mer från det hol­länds­ka ordet för kål­sal­lad. Den okinor­dis­ka maten kom­mer från Oki­na­wa och Nor­den. Och fisk­bur­gar­na kom­mer full­ma­ta­de med C‑vitamin och fiber.
Beräknat för
4 personer
${ value }

Ingredienser

    Coleslaw med äpple:

  • ${ receptData.blockId_4728.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4728.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4728.mangd) } ${ receptData.blockId_4728.ingrediens } 200 g rödkål
  • ${ receptData.blockId_4729.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4729.textFore | vuePlura( receptData.blockId_4729.mangd) } ${ receptData.blockId_4729.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_4729.mangd, receptData.blockId_4729.ingrediensPlural, ) } 1 -- rött äpple
  • ${ receptData.blockId_4730.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4730.textFore | vuePlura( receptData.blockId_4730.mangd) } ${ receptData.blockId_4730.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_4730.mangd, receptData.blockId_4730.ingrediensPlural, ) } 1 -- liten rödlök
  • ${ receptData.blockId_4731.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4731.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4731.mangd) } ${ receptData.blockId_4731.ingrediens } 1 dl matyoghurt
  • ${ receptData.blockId_4732.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4732.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4732.mangd) } ${ receptData.blockId_4732.ingrediens } 1 tsk dijonsenap
  • ${ receptData.blockId_4733.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4733.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4733.mangd) } ${ receptData.blockId_4733.ingrediens } 0.50 tsk salt
  • Fiskburgare:

  • ${ receptData.blockId_4735.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4735.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_4735.mangd, receptData.blockId_4735.ingrediensPlural, ) } 1 -- gul lök
  • ${ receptData.blockId_4736.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4736.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4736.mangd) } ${ receptData.blockId_4736.ingrediens } 500 g sej eller torsk
  • ${ receptData.blockId_4737.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4737.ingrediens } 1 -- ägg
  • ${ receptData.blockId_4738.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4738.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4738.mangd) } ${ receptData.blockId_4738.textFore | vuePlura( receptData.blockId_4738.mangd) } ${ receptData.blockId_4738.ingrediens } 1 msk pressad citronsaft
  • ${ receptData.blockId_4739.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4739.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4739.mangd) } ${ receptData.blockId_4739.textFore | vuePlura( receptData.blockId_4739.mangd) } ${ receptData.blockId_4739.ingrediens } 1 msk hackad dill
  • ${ receptData.blockId_4740.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4740.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4740.mangd) } ${ receptData.blockId_4740.ingrediens } 1 tsk salt
  • ${ receptData.blockId_4741.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4741.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4741.mangd) } ${ receptData.blockId_4741.ingrediens } 1 krm svartpeppar
  • ${ receptData.blockId_4742.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4742.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4742.mangd) } ${ receptData.blockId_4742.ingrediens } 1 dl pankoströbröd
  • ${ receptData.blockId_4743.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4743.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4743.mangd) } ${ receptData.blockId_4743.ingrediens } 1 msk rapsolja till stekning

Tillbehör:

  • ${ receptData.blockId_4745.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4745.ingrediens } 4 -- Okinordiska hamburgerbröd
  • ${ receptData.blockId_4746.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4746.ingrediens } 4 -- salladsblad
  • ${ receptData.blockId_4747.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4747.textFore | vuePlura( receptData.blockId_4747.mangd) } ${ receptData.blockId_4747.ingrediens } 12 -- tunna skivor gurka

Gör så här:

Coleslaw: Strimla rödkålen tunt med en osthyvel. Riv äpplet grovt. Skala löken och skär den i tunna skivor. Rör ihop matyoghurt, senap, salt och peppar i en skål. Blanda ner vitkål, äpple och lök. Låt stå kallt.

Fiskburgare: Skala löken och skär den i mindre bitar. Skär fisken i bitar. Lägg fisk, ägg, lök, citronsaft, dill salt och peppar i en matberedare. Mixa snabbt ihop till en färs. Forma färsen med blöta händer till 4 burgare. Vänd burgarna i pankoströbröd. Hetta upp en stekpanna med rapsolja och stek burgarna på medelvärme i ca 5 minuter på varje sida.

Tillbehör: Skölj salladsbladen. Skölj gurkan och skär den i tunna skivor.

Lägg salladsblad och coleslaw på bröden . Lägg på fiskburgarna och toppa med gurka.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 1649,77
Energi kcal: 393,54
Fett: 9,06g
Mättat fett: 2,16g
Kolhydrater: 3,72g
Sockerarter: 2,05g
Fiber: 6,7g
Protein: 29,38g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information