Fisk med gre­mo­la­ta och morots­sal­lad

Oki­na­wa är en ö. Invå­nar­na äter själv­klart myc­ket fisk och lika själv­klart ingår myc­ket fisk i den okinor­dis­ka maten. Här har vi dock sneg­lat lika myc­ket på Medel­ha­vet som Öst­ki­ne­sis­ka havet och får både mas­sor av C-vita­min och protein.
Beräknat för
4 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_4707.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4707.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4707.mangd) } ${ receptData.blockId_4707.ingrediens } 1.50 dl svart råris
  • Örtdressing:

  • ${ receptData.blockId_4680.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4680.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4680.mangd) } ${ receptData.blockId_4680.ingrediens } 2 msk olivolja
  • ${ receptData.blockId_4681.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4681.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4681.mangd) } ${ receptData.blockId_4681.ingrediens } 1 tsk vitvinsvinäger
  • ${ receptData.blockId_4682.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4682.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4682.mangd) } ${ receptData.blockId_4682.ingrediens } 1 krm salt
  • ${ receptData.blockId_4683.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4683.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4683.mangd) } ${ receptData.blockId_4683.ingrediens } 1 krm svartpeppar
  • ${ receptData.blockId_4684.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4684.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4684.mangd) } ${ receptData.blockId_4684.ingrediens } 1 krm örtagårdskrydda
  • Morotssallad:

  • ${ receptData.blockId_4686.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4686.textFore | vuePlura( receptData.blockId_4686.mangd) } ${ receptData.blockId_4686.ingrediens } 1 -- påse babyspenat
  • ${ receptData.blockId_4687.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4687.ingrediens } 4 -- morötter gärna i olika färger
  • ${ receptData.blockId_4688.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4688.textFore | vuePlura( receptData.blockId_4688.mangd) } ${ receptData.blockId_4688.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_4688.mangd, receptData.blockId_4688.ingrediensPlural, ) } 1 -- liten rödlök
  • ${ receptData.blockId_4689.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4689.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4689.mangd) } ${ receptData.blockId_4689.ingrediens } 1 msk Okivi Fullkornskrisp Mathem

Fisk med gremolata:

  • ${ receptData.blockId_4114.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4114.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_4114.mangd, receptData.blockId_4114.ingrediensPlural, ) } 1 -- citron
  • ${ receptData.blockId_4115.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4115.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_4115.mangd, receptData.blockId_4115.ingrediensPlural, ) } 1 -- vitlöksklyfta
  • ${ receptData.blockId_4116.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4116.textFore | vuePlura( receptData.blockId_4116.mangd) } ${ receptData.blockId_4116.ingrediens } 0.5 -- kruka persilja
  • ${ receptData.blockId_4117.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4117.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4117.mangd) } ${ receptData.blockId_4117.ingrediens } 2 msk olivolja
  • ${ receptData.blockId_4118.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4118.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4118.mangd) } ${ receptData.blockId_4118.ingrediens } 0.5 tsk salt
  • ${ receptData.blockId_4119.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4119.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4119.mangd) } ${ receptData.blockId_4119.ingrediens } 2 krm svartpeppar
  • ${ receptData.blockId_4120.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4120.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4120.mangd) } ${ receptData.blockId_4120.textFore | vuePlura( receptData.blockId_4120.mangd) } ${ receptData.blockId_4120.ingrediens } 600 g vit fisk ex torsk MSC- märkt Julrecept

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

Örtdressing: Blanda ihop alla ingredienser till dressingen.

Morotssallad: Lägg upp spenaten på ett fat. Skala morötterna och skär de i långa remsor med en potatisskalare.

Skala löken och skär den i tunna skivor. Blanda ner morötterna och lök i spenaten. Häll över örtdressingen och blanda om och toppa med fullkornskrisp.

Grillad fisk: Tvätta citronen, riv skalet fint och pressa ur saften.

Skala och finhacka vitlöken. Hacka persiljan fint.

Blanda allt med olivolja och salt i en skål. Lägg fisken på bakplåtspapper, strö över salt och peppar och fördela gremolatan över fisken. Vik ihop bakplåtspapperet till paket och ställ in i ugnen i 15 minuter. Servera fisken med morotssallad och ris.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 2179,02
Energi kcal: 520,96
Fett: 15,93g
Mättat fett: 2,39g
Kolhydrater: 58g
Sockerarter: 4,82g
Fiber: 5,47g
Protein: 34,03g

Fler goda recept