Fisk med gre­mo­la­ta och morots­sal­lad

Oki­na­wa är en ö. Invå­nar­na äter själv­klart myc­ket fisk och lika själv­klart ingår myc­ket fisk i den okinor­dis­ka maten. Här har vi dock sneg­lat lika myc­ket på Medel­ha­vet som Öst­ki­ne­sis­ka havet och får både mas­sor av C‑vitamin och protein.
Beräknat för
4 personer
${ value }

Ingredienser

    Örtdressing:

  • ${ receptData.blockId_4103.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4103.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4103.mangd) } ${ receptData.blockId_4103.ingrediens } 2 msk olivolja
  • ${ receptData.blockId_4104.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4104.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4104.mangd) } ${ receptData.blockId_4104.ingrediens } 1 tsk vitvinsvinäger
  • ${ receptData.blockId_4105.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4105.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4105.mangd) } ${ receptData.blockId_4105.ingrediens } 1 krm salt
  • ${ receptData.blockId_4106.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4106.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4106.mangd) } ${ receptData.blockId_4106.ingrediens } 1 krm svartpeppar
  • ${ receptData.blockId_4107.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4107.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4107.mangd) } ${ receptData.blockId_4107.ingrediens } 1 krm örtagårdskrydda
  • Morotssallad:

  • ${ receptData.blockId_4109.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4109.textFore | vuePlura( receptData.blockId_4109.mangd) } ${ receptData.blockId_4109.ingrediens } 1 -- påse babyspenat
  • ${ receptData.blockId_4110.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4110.ingrediens } 4 -- morötter gärna i olika färger
  • ${ receptData.blockId_4111.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4111.textFore | vuePlura( receptData.blockId_4111.mangd) } ${ receptData.blockId_4111.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_4111.mangd, receptData.blockId_4111.ingrediensPlural, ) } 1 -- liten rödlök
  • ${ receptData.blockId_4112.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4112.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4112.mangd) } ${ receptData.blockId_4112.ingrediens } 1 msk Okivi Fullkornskrisp Mathem

Fisk med gremolata:

  • ${ receptData.blockId_4114.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4114.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_4114.mangd, receptData.blockId_4114.ingrediensPlural, ) } 1 -- citron
  • ${ receptData.blockId_4115.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4115.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_4115.mangd, receptData.blockId_4115.ingrediensPlural, ) } 1 -- vitlöksklyfta
  • ${ receptData.blockId_4116.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4116.textFore | vuePlura( receptData.blockId_4116.mangd) } ${ receptData.blockId_4116.ingrediens } 0.5 -- kruka persilja
  • ${ receptData.blockId_4117.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4117.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4117.mangd) } ${ receptData.blockId_4117.ingrediens } 2 msk olivolja
  • ${ receptData.blockId_4118.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4118.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4118.mangd) } ${ receptData.blockId_4118.ingrediens } 0.5 tsk salt
  • ${ receptData.blockId_4119.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4119.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4119.mangd) } ${ receptData.blockId_4119.ingrediens } 2 krm svartpeppar
  • ${ receptData.blockId_4120.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4120.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4120.mangd) } ${ receptData.blockId_4120.textFore | vuePlura( receptData.blockId_4120.mangd) } ${ receptData.blockId_4120.ingrediens } 600 g vit fisk ex torsk MSC- märkt CityGross

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

Örtdressing: Blanda ihop alla ingredienser till dressingen.

Morotssallad: Lägg upp spenaten på ett fat. Skala morötterna och skär de i långa remsor med en potatisskalare.

Skala löken och skär den i tunna skivor. Blanda ner morötterna och lök i spenaten. Häll över örtdressingen och blanda om och toppa med fullkornskrisp.

Grillad fisk: Tvätta citronen, riv skalet fint och pressa ur saften.

Skala och finhacka vitlöken. Hacka persiljan fint.

Blanda allt med olivolja och salt i en skål. Lägg fisken på bakplåtspapper, strö över salt och peppar och fördela gremolatan över fisken. Vik ihop bakplåtspapperet till paket och ställ in i ugnen i 15 minuter. Servera fisken med morotssallad och ris.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 2179,02
Energi kcal: 520,96
Fett: 15,93g
Mättat fett: 2,39g
Kolhydrater: 58g
Sockerarter: 4,82g
Fiber: 5,47g
Protein: 34,03g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information