Fisk i paket med ört­ol­ja

Dela ut ett här­ligt paket fyllt med nyt­tig fisk och fiber­ri­ka full­korn. Saf­tigt och smak­rikt. Snabb­mat när den är som bäst helt enkelt.
Beräknat för
4 personer
${ value }

Ingredienser

  • 1 citron skal och saft
  • ${ receptData.blockId_38350.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_38350.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_38350.mangd, receptData.blockId_38350.ingrediensPlural, ) } 1 -- vitlöksklyfta
  • ${ receptData.blockId_38351.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_38351.enhet | vuePlura( receptData.blockId_38351.mangd) } ${ receptData.blockId_38351.textFore | vuePlura( receptData.blockId_38351.mangd) } ${ receptData.blockId_38351.ingrediens } 0.50 dl hackad persilja
  • ${ receptData.blockId_38352.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_38352.enhet | vuePlura( receptData.blockId_38352.mangd) } ${ receptData.blockId_38352.ingrediens } 2 msk rapsolja
  • ${ receptData.blockId_38353.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_38353.enhet | vuePlura( receptData.blockId_38353.mangd) } ${ receptData.blockId_38353.ingrediens } 0.50 tsk salt
  • ${ receptData.blockId_38354.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_38354.enhet | vuePlura( receptData.blockId_38354.mangd) } ${ receptData.blockId_38354.ingrediens } 2 krm svartpeppar
  • ${ receptData.blockId_38355.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_38355.ingrediens } 1 -- paprika
  • ${ receptData.blockId_38356.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_38356.textFore | vuePlura( receptData.blockId_38356.mangd) } ${ receptData.blockId_38356.ingrediens } 8 -- små tomater
  • 600 g vit fisk t ex torsk
  • ${ receptData.blockId_38358.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_38358.enhet | vuePlura( receptData.blockId_38358.mangd) } ${ receptData.blockId_38358.ingrediens } 2 dl Okivi Nordisk fullkornshavre

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta citronen, riv skalet fint och pressa ur saften. Skala och hacka vitlöken. Blanda citron, vitlök, persilja, rapsolja, salt och peppar. Skär paprikan i mindre bitar och dela tomaterna på hälften. Dela fisken i fyra bitar och lägg den och grönsaker på bakplåtspapper och fördela örtoljan över.

Vik ihop bakplåtspapperet till paket och tillaga i mitten av ugnen ca 15-20 minuter. Koka havren enligt anvisning på förpackningen och servera med fiskpaketen.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 1360,66
Energi kcal: 324,66
Fett: 9,45g
Mättat fett: 0,97g
Kolhydrater: 25,61g
Sockerarter: 3,11g
Fiber: 3,38g
Protein: 32,29g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information