För­sal­lad med vit­kål, tomat och blå­bär

Bör­ja var­je mål­tid med grön­sa­ker i sto­ra bitar. De sto­ra bitar­na gör att du får tug­ga lite extra och hin­ner bli lite mätt innan du star­tar huvud­mål­ti­den. Dess­utom är det ock­så väl­digt gott. Vad sägs om en kris­pig och fräsch sal­lad med en här­lig kom­bi­na­tion av söta blå­bär, pepp­rig ruc­co­la och saf­tig gur­ka? En per­fekt start på middagen.
Beräknat för
1 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_1462.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1462.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1462.mangd) } ${ receptData.blockId_1462.ingrediens } 15 g ruccolasallad
  • ${ receptData.blockId_1463.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1463.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1463.mangd) } ${ receptData.blockId_1463.ingrediens } 40 g vitkål eller spetskål
  • ${ receptData.blockId_1464.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1464.ingrediens } 3 -- cocktailtomater ( ca 20 g)
  • ${ receptData.blockId_1465.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1465.textFore | vuePlura( receptData.blockId_1465.mangd) } ${ receptData.blockId_1465.ingrediens } 1 -- bit gurka CityGross (ca 40 g)
  • ${ receptData.blockId_1466.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1466.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1466.mangd) } ${ receptData.blockId_1466.ingrediens } 3 msk blåbär (ca 35 g)

Gör så här:
Skölj grönsakerna och skär dem i grova bitar. Lägg salladen i en skål och låt den vara starten på din måltid.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 180
Energi kcal: 44
Fett: 0,5g
Mättat fett: 0,0g
Kolhydrater: 6,8g
Sockerarter: 5,9g
Fiber: 2,6g
Protein: 1,6g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information