Eda­ma­me­snacks

Soja­bö­nor som snacks kanske inte låter så spän­nan­de. Men om vi säger eda­ma­me, så blir det raskt mer aptit­ligt. Och om vi säger att de är ful­la av pro­te­in, så blir det okinor­diskt också.

Ingredienser

  • 10 port.
  • 500 g frysta edamamebönor med skal
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 1 tsk chiliflakes

Gör så här:

Koka de frysta bönorna enligt anvisningar på förpackningen.

Häll av vattnet från bönorna och torka de med hushållspapper.

Blanda flingsalt och chiliflakes och strö över bönorna. Tänk på att dra ut bönorna ur skidan då skalet är lite träigt.

Servera direkt!

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 275
Energi kcal: 65
Fett: 1,95g
Mättat fett: 0,25g
Kolhydrater: 6g
Fiber: 2,2g
Protein: 5,5g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information