Din­kel­sal­lad med räkor och man­go­sal­sa

En lyx­ig och god som­marsal­lad där räkor­na och man­go­sal­san är den per­fek­ta kom­bi­na­tio­nen! Din­kel även kal­lat Spelt är en fler­tu­sen­å­rig gam­mal vete­sort som bör­ja­de odlas i Euro­pa redan på sten­ål­dern och anses vara vårt urve­te. Din­kel är rik på fib­rer och pro­te­in och ger en god mättnadskänsla.
Beräknat för
2 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_831.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_831.enhet | vuePlura( receptData.blockId_831.mangd) } ${ receptData.blockId_831.textFore | vuePlura( receptData.blockId_831.mangd) } ${ receptData.blockId_831.ingrediens } 1 dl okokta dinkelkorn Julrecept ( 2 dl kokta)
  • ${ receptData.blockId_836.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_836.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_836.mangd, receptData.blockId_836.ingrediensPlural, ) } 1 -- salladslök
  • ${ receptData.blockId_837.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_837.ingrediens } 1 -- avokado
  • ${ receptData.blockId_838.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_838.enhet | vuePlura( receptData.blockId_838.mangd) } ${ receptData.blockId_838.ingrediens } 1 dl edamamebönor
  • ${ receptData.blockId_839.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_839.enhet | vuePlura( receptData.blockId_839.mangd) } ${ receptData.blockId_839.ingrediens } 200 g räkor skalade

Mangosalsa

  • ${ receptData.blockId_843.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_843.enhet | vuePlura( receptData.blockId_843.mangd) } ${ receptData.blockId_843.ingrediens } 65 g mango
  • ${ receptData.blockId_844.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_844.ingrediens } 0.25 -- gul paprika
  • ${ receptData.blockId_845.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_845.ingrediens } 0.25 -- röd paprika
  • ${ receptData.blockId_846.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_846.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_846.mangd, receptData.blockId_846.ingrediensPlural, ) } 0.5 -- schalottenlök
  • ${ receptData.blockId_847.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_847.enhet | vuePlura( receptData.blockId_847.mangd) } ${ receptData.blockId_847.textFore | vuePlura( receptData.blockId_847.mangd) } ${ receptData.blockId_847.ingrediens } 1 msk hackad koriander
  • saft av ${ receptData.blockId_848.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_848.ingrediens } 0.25 -- lime

Gör så här:
Lägg dinkelkornen i blöt över natten. Koka grynen enligt anvisning på paketet.

Skala mangon och skär den i tärningar.

Skölj paprikorna och skär i små bitar. Skala och hacka löken.

Tillsätt koriander och blanda ner allt i en skål. Pressa över limesaften och blanda om.

Lägg upp grynen på ett fat. Skär salladslöken och dela avokadon i mindre bitar.

Lägg edamamebönor, salladslök, avokado och räkor över grynen och blanda om.

Servera salladen med mangosalsan.

Tips!

Gör gärna dubbelsats av mangosalsan, den håller flera dagar i kylskåpet.

Mangosalsan blir även ett gott tillbehör till grillat, vegobiffar och laxburgare.

Fler goda recept