Din­kel­sal­lad med räkor och man­go­sal­sa

En lyx­ig och god som­marsal­lad där räkor­na och man­go­sal­san är den per­fek­ta kom­bi­na­tio­nen! Din­kel även kal­lat Spelt är en fler­tu­sen­å­rig gam­mal vete­sort som bör­ja­de odlas i Euro­pa redan på sten­ål­dern och anses vara vårt urve­te. Din­kel är rik på fib­rer och pro­te­in och ger en god mättnadskänsla.
Beräknat för
2 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_831.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_831.enhet | vuePlura( receptData.blockId_831.mangd) } ${ receptData.blockId_831.textFore | vuePlura( receptData.blockId_831.mangd) } ${ receptData.blockId_831.ingrediens } 1 dl okokta dinkelkorn CityGross ( 2 dl kokta)
  • ${ receptData.blockId_836.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_836.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_836.mangd, receptData.blockId_836.ingrediensPlural, ) } 1 -- salladslök
  • ${ receptData.blockId_837.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_837.ingrediens } 1 -- avokado
  • ${ receptData.blockId_838.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_838.enhet | vuePlura( receptData.blockId_838.mangd) } ${ receptData.blockId_838.ingrediens } 1 dl edamamebönor
  • ${ receptData.blockId_839.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_839.enhet | vuePlura( receptData.blockId_839.mangd) } ${ receptData.blockId_839.ingrediens } 200 g räkor skalade

Mangosalsa

  • ${ receptData.blockId_843.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_843.enhet | vuePlura( receptData.blockId_843.mangd) } ${ receptData.blockId_843.ingrediens } 65 g mango
  • ${ receptData.blockId_844.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_844.ingrediens } 0.25 -- gul paprika
  • ${ receptData.blockId_845.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_845.ingrediens } 0.25 -- röd paprika
  • ${ receptData.blockId_846.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_846.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_846.mangd, receptData.blockId_846.ingrediensPlural, ) } 0.5 -- schalottenlök
  • ${ receptData.blockId_847.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_847.enhet | vuePlura( receptData.blockId_847.mangd) } ${ receptData.blockId_847.textFore | vuePlura( receptData.blockId_847.mangd) } ${ receptData.blockId_847.ingrediens } 1 msk hackad koriander
  • saft av ${ receptData.blockId_848.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_848.ingrediens } 0.25 -- lime

Gör så här:
Lägg dinkelkornen i blöt över natten. Koka grynen enligt anvisning på paketet.

Skala mangon och skär den i tärningar.

Skölj paprikorna och skär i små bitar. Skala och hacka löken.

Tillsätt koriander och blanda ner allt i en skål. Pressa över limesaften och blanda om.

Lägg upp grynen på ett fat. Skär salladslöken och dela avokadon i mindre bitar.

Lägg edamamebönor, salladslök, avokado och räkor över grynen och blanda om.

Servera salladen med mangosalsan.

Tips!

Gör gärna dubbelsats av mangosalsan, den håller flera dagar i kylskåpet.

Mangosalsan blir även ett gott tillbehör till grillat, vegobiffar och laxburgare.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 1601,94
Energi kcal: 382,88
Fett: 12,79g
Mättat fett: 1,89g
Kolhydrater: 31,88g
Sockerarter: 5,7g
Fiber: 9,96g
Protein: 34,23g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information