Vår busen­k­la okinor­dis­ka vari­ant av klas­si­kern Gino är full av C‑vitamin. Och vi unnar oss både mörk cho­klad i och en klick visp­gräd­de bredvid.
Beräknat för
6 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_3836.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3836.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_3836.mangd, receptData.blockId_3836.ingrediensPlural, ) } 1 -- banan
  • ${ receptData.blockId_3837.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3837.textFore | vuePlura( receptData.blockId_3837.mangd) } ${ receptData.blockId_3837.ingrediens } 1 -- stor apelsin
  • ${ receptData.blockId_3838.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3838.ingrediens } 2 -- clementiner
  • ${ receptData.blockId_3839.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3839.ingrediens } 2 -- kiwi
  • ${ receptData.blockId_3840.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3840.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3840.mangd) } ${ receptData.blockId_3840.ingrediens } 25 g mörk choklad 70 %
  • Till servering:

  • ${ receptData.blockId_3842.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3842.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3842.mangd) } ${ receptData.blockId_3842.ingrediens } 1 dl vispad grädde

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Skala frukten och skär den i mindre bitar.

Fördela frukten i fyra ugnsfasta portionsformar eller en stor. Riv chokladen grovt och strö den över frukten. Grädda i ca 10 min eller tills chokladen har smält.

Servera direkt med en liten klick vispad grädde.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 1033,72
Energi kcal: 248,41
Fett: 12,21g
Mättat fett: 7,46g
Kolhydrater: 29,08g
Sockerarter: 22,95g
Fiber: 5,48g
Protein: 2,87g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information