Cho­klad­mous­se med krisp

Mått­full är ett led­ord på Oki­na­wa så vi snå­lar på gräd­den i cho­klad­mous­sen. Men vi snå­lar ban­ne mig inte på cho­kla­den. När man äter okinor­diskt får man unna sig det lil­la extra ibland.
Beräknat för
8 personer
${ value }

Ingredienser


Gör så här:

Knäck äggen och separera äggvitan från äggulan.

Lägg äggvitan i en skål och vispa den till ett riktigt hårt skum med

en elvisp.

Smält chokladen över vattenbad eller i mikron.

Blanda ner chokladen i äggvitorna under vispning. Vispa sist i honungen.

Fördela moussen i fyra glas och låt stå kallt i ca 30 minuter.

Toppa med fullkornskrisp.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 786,39
Energi kcal: 188,97
Fett: 10,55g
Mättat fett: 6,3g
Kolhydrater: 16,24g
Sockerarter: 14,38g
Fiber: 2,5g
Protein: 6,06g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information