En enkel, vac­ker och lyx­ig des­sert som är en rik­tig klas­si­ker. Pas­sar lika bra på buffé­bor­det som till barnkalaset.
Beräknat för
5 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_1242.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1242.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1242.mangd) } ${ receptData.blockId_1242.ingrediens } 1 dl kokosflingor
  • ${ receptData.blockId_1243.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1243.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1243.mangd) } ${ receptData.blockId_1243.ingrediens } 100 g mörk choklad 70 %
  • ${ receptData.blockId_1244.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_1244.enhet | vuePlura( receptData.blockId_1244.mangd) } ${ receptData.blockId_1244.ingrediens } 10 st jordgubbar

Gör så här:
Häll kokosflingor i en tallrik. Smält chokladen över ett vattenbad eller i mikrovågsugn.

Doppa halva jordgubbarna i chokladen och rulla dem därefter direkt i kokos.

Lägg upp jordgubbarna på ett fat och ställ in i kylen en stund tills chokladen stelnar.

Se till att jordgubbarna är torra innan du doppar dem i chokladen.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 712,5
Energi kcal: 170,28
Fett: 11,32g
Mättat fett: 7,58g
Kolhydrater: 13,91g
Sockerarter: 13,43g
Fiber: 3,62g
Protein: 1,67g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information