Visst är det trå­kigt med kostråd som ald­rig bju­der på något gott? Sådan är inte den okinor­dis­ka maten. Unna dig en liten bit cho­klad med mandel.

Ingredienser

  • Ca 30 bitar
  • ${ receptData.blockId_2885.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2885.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2885.mangd) } ${ receptData.blockId_2885.ingrediens } 200 g mörk choklad 70 %
  • ${ receptData.blockId_2886.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2886.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2886.mangd) } ${ receptData.blockId_2886.ingrediens } 0.50 dl torkade tranbär
  • ${ receptData.blockId_2887.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2887.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2887.mangd) } ${ receptData.blockId_2887.ingrediens } 0.50 dl saltrostad mandel

Gör så här:

Smält chokladen över ett vattenbad.

Blanda ner tranbär och mandel och rör om.

Häll chokladen på ett bakplåtspapper och bred ut den med en slickepott.

Ställ kallt så att chokladen stelnar.

Bryt den sedan i bitar och servera till en god kopp kaffe.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 178,31
Energi kcal: 42,66
Fett: 2,1g
Mättat fett: 1,11g
Kolhydrater: 5,38g
Sockerarter: 3,23g
Fiber: 0,11g
Protein: 0,54g
Laktos: 0,0g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information