Broc­co­li­bur­ga­re med morotsslaw

Det sägs att vege­ta­ris­ka alter­na­tiv kom­mer att kon­kur­re­ra ut rött kött om någ­ra år. Men var­för vän­ta? Laga våra broc­co­li­bur­ga­re med mas­sor av fiber och antiox­i­dan­ter redan idag.
Beräknat för
4 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_10611.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_10611.enhet | vuePlura( receptData.blockId_10611.mangd) } ${ receptData.blockId_10611.ingrediens } 0.50 dl Okivi Nordisk fullkornshavre Mathem
  • ${ receptData.blockId_10612.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_10612.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_10612.mangd, receptData.blockId_10612.ingrediensPlural, ) } 1 -- rödlök
  • ${ receptData.blockId_10613.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_10613.enhet | vuePlura( receptData.blockId_10613.mangd) } ${ receptData.blockId_10613.textFore | vuePlura( receptData.blockId_10613.mangd) } ${ receptData.blockId_10613.ingrediens } 2 dl kokta vita bönor
  • ${ receptData.blockId_10614.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_10614.enhet | vuePlura( receptData.blockId_10614.mangd) } ${ receptData.blockId_10614.textFore | vuePlura( receptData.blockId_10614.mangd) } ${ receptData.blockId_10614.ingrediens } 100 g grovhackad broccoli
  • ${ receptData.blockId_10615.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_10615.enhet | vuePlura( receptData.blockId_10615.mangd) } ${ receptData.blockId_10615.ingrediens } 1 dl solroskärnor
  • ${ receptData.blockId_10616.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_10616.enhet | vuePlura( receptData.blockId_10616.mangd) } ${ receptData.blockId_10616.textFore | vuePlura( receptData.blockId_10616.mangd) } ${ receptData.blockId_10616.ingrediens } 2 msk riven parmesanost
  • ${ receptData.blockId_10617.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_10617.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_10617.mangd, receptData.blockId_10617.ingrediensPlural, ) } 1 -- vitlöksklyfta pressad
  • ${ receptData.blockId_10618.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_10618.enhet | vuePlura( receptData.blockId_10618.mangd) } ${ receptData.blockId_10618.textFore | vuePlura( receptData.blockId_10618.mangd) } ${ receptData.blockId_10618.ingrediens } 0.50 dl finhackad persilja
  • ${ receptData.blockId_10619.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_10619.ingrediens } 1 -- ägg
  • ${ receptData.blockId_10620.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_10620.enhet | vuePlura( receptData.blockId_10620.mangd) } ${ receptData.blockId_10620.ingrediens } 0.50 dl vetemjöl
  • ${ receptData.blockId_10621.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_10621.enhet | vuePlura( receptData.blockId_10621.mangd) } ${ receptData.blockId_10621.ingrediens } 0.50 tsk salt
  • ${ receptData.blockId_10622.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_10622.enhet | vuePlura( receptData.blockId_10622.mangd) } ${ receptData.blockId_10622.ingrediens } 1 krm sambal olek
  • ${ receptData.blockId_10623.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_10623.enhet | vuePlura( receptData.blockId_10623.mangd) } ${ receptData.blockId_10623.ingrediens } 1 msk rapsolja

Morotsslaw:

  • ${ receptData.blockId_5011.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5011.ingrediens } 1 -- broccolistjälk
  • ${ receptData.blockId_5012.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5012.ingrediens } 3 -- morötter
  • ${ receptData.blockId_5013.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5013.enhet | vuePlura( receptData.blockId_5013.mangd) } ${ receptData.blockId_5013.ingrediens } 1 dl matyoghurt
  • ${ receptData.blockId_5014.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5014.enhet | vuePlura( receptData.blockId_5014.mangd) } ${ receptData.blockId_5014.ingrediens } 1 tsk dijonsenap
  • ${ receptData.blockId_5015.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5015.enhet | vuePlura( receptData.blockId_5015.mangd) } ${ receptData.blockId_5015.ingrediens } 2 krm salt
  • ${ receptData.blockId_5016.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5016.enhet | vuePlura( receptData.blockId_5016.mangd) } ${ receptData.blockId_5016.ingrediens } 1 krm svartpeppar

Tillbehör

4 salladsblad 1 liten skivad rödlök 4 Okinordiska hamburgerbröd


Gör så här:

Morotsslaw: Skala broccolistjälken om den känns hård och strimla den tunt. Skala moroten och riv den fint på ett rivjärn. Rör ihop matyoghurt, senap, salt och peppar i en skål. Blanda ner broccoli och morötter. Låt stå kallt.

Broccoliburgare: Tillaga fullkornshavren enligt anvisning på förpackningen. Skala och hacka löken fint. Häll av vattnet från bönorna och skölj dem väl. Mixa bönor, fullkornshavre, broccoli och solroskärnor i en matberedare. Blanda ner resten av ingredienserna.

Forma smeten till fyra burgare och stek dem på medelvärme i rapsolja ca 4 minuter på varje sida.

Servera burgarna med morotsslaw, salladsblad, skivad rödlök och hamburgerbröd.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 3568,63
Energi kcal: 494,49
Fett: 19,92g
Mättat fett: 4g
Kolhydrater: 54,25g
Sockerarter: 9,08g
Fiber: 10,41g
Protein: 19,43g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information