Bove­temuf­fins med morot och banan

Muf­fins på bove­te­mjöl med kar­de­mum­ma, ing­e­fä­ra och kanel är ald­rig fel och i den okinor­dis­ka maten är det lil­la extra all­tid rätt. Pas­sar per­fekt till mel­lan­må­let eller kaffet.

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_5277.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5277.enhet | vuePlura( receptData.blockId_5277.mangd) } ${ receptData.blockId_5277.ingrediens } 0.50 dl Okivi Nordisk fullkornshavre Mathem
  • ${ receptData.blockId_2945.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2945.ingrediens } 2 -- bananer
  • ${ receptData.blockId_2946.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2946.ingrediens } 3 -- ägg
  • ${ receptData.blockId_2947.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2947.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2947.mangd) } ${ receptData.blockId_2947.ingrediens } 2 tsk vaniljsocker
  • ${ receptData.blockId_2948.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2948.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_2948.mangd, receptData.blockId_2948.ingrediensPlural, ) } 1 -- morot
  • ${ receptData.blockId_2949.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2949.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2949.mangd) } ${ receptData.blockId_2949.ingrediens } 3 dl bovetemjöl
  • ${ receptData.blockId_2950.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2950.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2950.mangd) } ${ receptData.blockId_2950.ingrediens } 2 tsk bakpulver
  • ${ receptData.blockId_2951.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2951.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2951.mangd) } ${ receptData.blockId_2951.ingrediens } 1 tsk kanel
  • ${ receptData.blockId_2952.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2952.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2952.mangd) } ${ receptData.blockId_2952.textFore | vuePlura( receptData.blockId_2952.mangd) } ${ receptData.blockId_2952.ingrediens } 0.50 tsk malen ingefära
  • ${ receptData.blockId_2953.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2953.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2953.mangd) } ${ receptData.blockId_2953.ingrediens } 0.50 tsk kardemumma
  • ${ receptData.blockId_2954.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2954.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2954.mangd) } ${ receptData.blockId_2954.ingrediens } 2 msk rapsolja
  • Garnering:

  • ${ receptData.blockId_2956.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2956.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2956.mangd) } ${ receptData.blockId_2956.ingrediens } 0.50 dl kokosflingor
  • ${ receptData.blockId_2957.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2957.textFore | vuePlura( receptData.blockId_2957.mangd) } ${ receptData.blockId_2957.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_2957.mangd, receptData.blockId_2957.ingrediensPlural, ) } 1 -- skivad banan

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.

Koka fullkornshavren enligt anvisningar på förpackningen.

Mosa bananerna. Knäck äggen i en bunke och vispa samman med bananerna och vaniljsocker.

Skala moroten och riv den fint. Lägg ner i bunken och blanda om.

Blanda ihop mjöl, kryddor och fullkornshavre. Häll ner i bunken och rör om ordentligt.

Häll ner oljan och blanda om.

Ställ 24 st minimuffinsformar på en ugnsplåt.

Fördela smeten i formarna ungefär till hälften. Lägg på skivad banan och strö över kokos.

Grädda i mitten av ugnen 6-8 minuter.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 224,52
Energi kcal: 53,62
Fett: 1,87g
Mättat fett: 0,26g
Kolhydrater: 7,22g
Sockerarter: 1,75g
Fiber: 0,55g
Protein: 1,65g
Laktos: 0,0g

Fler goda recept