Bove­temuf­fins med morot och banan

Muf­fins på bove­te­mjöl med kar­de­mum­ma, ing­e­fä­ra och kanel är ald­rig fel och i den okinor­dis­ka maten är det lil­la extra all­tid rätt. Pas­sar per­fekt till mel­lan­må­let eller kaffet.

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_5277.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5277.enhet | vuePlura( receptData.blockId_5277.mangd) } ${ receptData.blockId_5277.ingrediens } 0.50 dl Okivi Nordisk fullkornshavre Mathem
  • ${ receptData.blockId_2945.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2945.ingrediens } 2 -- bananer
  • ${ receptData.blockId_2946.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2946.ingrediens } 3 -- ägg
  • ${ receptData.blockId_2947.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2947.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2947.mangd) } ${ receptData.blockId_2947.ingrediens } 2 tsk vaniljsocker
  • ${ receptData.blockId_2948.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2948.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_2948.mangd, receptData.blockId_2948.ingrediensPlural, ) } 1 -- morot
  • ${ receptData.blockId_2949.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2949.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2949.mangd) } ${ receptData.blockId_2949.ingrediens } 3 dl bovetemjöl
  • ${ receptData.blockId_2950.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2950.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2950.mangd) } ${ receptData.blockId_2950.ingrediens } 2 tsk bakpulver
  • ${ receptData.blockId_2951.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2951.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2951.mangd) } ${ receptData.blockId_2951.ingrediens } 1 tsk kanel
  • ${ receptData.blockId_2952.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2952.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2952.mangd) } ${ receptData.blockId_2952.textFore | vuePlura( receptData.blockId_2952.mangd) } ${ receptData.blockId_2952.ingrediens } 0.50 tsk malen ingefära
  • ${ receptData.blockId_2953.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2953.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2953.mangd) } ${ receptData.blockId_2953.ingrediens } 0.50 tsk kardemumma
  • ${ receptData.blockId_2954.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2954.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2954.mangd) } ${ receptData.blockId_2954.ingrediens } 2 msk rapsolja
  • Garnering:

  • ${ receptData.blockId_2956.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2956.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2956.mangd) } ${ receptData.blockId_2956.ingrediens } 0.50 dl kokosflingor
  • ${ receptData.blockId_2957.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2957.textFore | vuePlura( receptData.blockId_2957.mangd) } ${ receptData.blockId_2957.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_2957.mangd, receptData.blockId_2957.ingrediensPlural, ) } 1 -- skivad banan

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.

Koka fullkornshavren enligt anvisningar på förpackningen.

Mosa bananerna. Knäck äggen i en bunke och vispa samman med bananerna och vaniljsocker.

Skala moroten och riv den fint. Lägg ner i bunken och blanda om.

Blanda ihop mjöl, kryddor och fullkornshavre. Häll ner i bunken och rör om ordentligt.

Häll ner oljan och blanda om.

Ställ 24 st minimuffinsformar på en ugnsplåt.

Fördela smeten i formarna ungefär till hälften. Lägg på skivad banan och strö över kokos.

Grädda i mitten av ugnen 6-8 minuter.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 224,52
Energi kcal: 53,62
Fett: 1,87g
Mättat fett: 0,26g
Kolhydrater: 7,22g
Sockerarter: 1,75g
Fiber: 0,55g
Protein: 1,65g
Laktos: 0,0g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information