Suc­ka inte om bana­ner­na är bru­na. Frys in och gör glass av dem istäl­let. Den inne­hål­ler C‑vitamin, är vegansk och mins­kar matsvin­net. Inte illa av någ­ra bru­na bananer.
Beräknat för
4 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_4581.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4581.ingrediens } 4 -- bananer
  • ${ receptData.blockId_4582.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4582.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4582.mangd) } ${ receptData.blockId_4582.ingrediens } 2 msk jordnötssmör
  • ${ receptData.blockId_4583.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4583.ingrediens } 8 -- jordgubbar

Gör så här:

Skala och skiva bananerna och lägg de i frysen. Ta fram bananerna och låt de tina ca 2 minuter. Ansa jordgubbarna, skär de i skivor.

Mixa bananer och jordnötssmör i en matberedare till en krämig glassig konsistens. Lägg upp bananglassen i skålar.

Toppa med jordgubbar och servera direkt.

Tips!

Du kan även toppa glassen med annan frukt och bär som du gillar.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 756,28
Energi kcal: 180,58
Fett: 4,49g
Mättat fett: 0,93g
Kolhydrater: 30,23g
Sockerarter: 19,6g
Fiber: 3,07g
Protein: 3,04g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information