Suc­ka inte om bana­ner­na är bru­na. Frys in och gör glass av dem istäl­let. Den inne­hål­ler C-vita­min, är vegansk och mins­kar matsvin­net. Inte illa av någ­ra bru­na bananer.
Beräknat för
4 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_4581.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4581.ingrediens } 4 -- bananer
  • ${ receptData.blockId_4582.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4582.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4582.mangd) } ${ receptData.blockId_4582.ingrediens } 2 msk jordnötssmör
  • ${ receptData.blockId_4583.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4583.ingrediens } 8 -- jordgubbar

Gör så här:

Skala och skiva bananerna och lägg de i frysen. Ta fram bananerna och låt de tina ca 2 minuter. Ansa jordgubbarna, skär de i skivor.

Mixa bananer och jordnötssmör i en matberedare till en krämig glassig konsistens. Lägg upp bananglassen i skålar.

Toppa med jordgubbar och servera direkt.

Tips!

Du kan även toppa glassen med annan frukt och bär som du gillar.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 756,28
Energi kcal: 180,58
Fett: 4,49g
Mättat fett: 0,93g
Kolhydrater: 30,23g
Sockerarter: 19,6g
Fiber: 3,07g
Protein: 3,04g

Fler goda recept