Har bana­ner­na bli­vit bru­na? Per­fekt. Nu kan du baka ett lite sött och här­ligt mät­tan­de bröd med fiber och full­korn (det är ju okinor­diskt). Pas­sar till fru­kost, brunch och fikat.

Ingredienser

  • 18-20 skivor
  • ${ receptData.blockId_35069.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_35069.ingrediens } 3 -- bananer
  • ${ receptData.blockId_35070.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_35070.ingrediens } 2 -- ägg
  • ${ receptData.blockId_35071.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_35071.enhet | vuePlura( receptData.blockId_35071.mangd) } ${ receptData.blockId_35071.ingrediens } 1.50 dl vatten
  • ${ receptData.blockId_35072.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_35072.enhet | vuePlura( receptData.blockId_35072.mangd) } ${ receptData.blockId_35072.ingrediens } 5 dl vetemjöl
  • ${ receptData.blockId_35073.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_35073.enhet | vuePlura( receptData.blockId_35073.mangd) } ${ receptData.blockId_35073.ingrediens } 0.50 dl Okivi Nordisk fullkornshavre Mathem
  • ${ receptData.blockId_35074.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_35074.enhet | vuePlura( receptData.blockId_35074.mangd) } ${ receptData.blockId_35074.ingrediens } 3 tsk bakpulver
  • ${ receptData.blockId_35075.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_35075.enhet | vuePlura( receptData.blockId_35075.mangd) } ${ receptData.blockId_35075.ingrediens } 0.50 tsk kanel
  • ${ receptData.blockId_35076.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_35076.enhet | vuePlura( receptData.blockId_35076.mangd) } ${ receptData.blockId_35076.ingrediens } 2 msk flytande honung

Gör så här:

Sätt ugnen på 165 grader. Klä en bakform ca 1 l med bakplåtspapper.

Mosa 2 bananer och dela 1 banan på längden. Vispa ihop de mosade bananerna lätt med ägg och vatten till en slät smet i en bunke.

Blanda mjöl, havre, bakpulver och kanel. Häll ner mjölblandningen i banansmeten och tillsätt honung. Rör ihop till en smidig smet. Häll smeten i formen. Lägg den skivade banan på smeten och toppa gärna med lite kanel och havre. Grädda i mitten av ugnen ca 1 timme. Kontrollera med en provsticka att brödet är klart, dvs att stickan inte är kladdig.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 468,55
Energi kcal: 111,87
Fett: 1,44g
Mättat fett: 0,35g
Kolhydrater: 21,02g
Sockerarter: 5,44g
Fiber: 1,3g
Protein: 2,82g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information