Mät­tan­de muf­fins med fiber och full­korn. Per­fekt som mel­lan­mål eller utflykts­mat till bar­nen. Vi skvall­rar inte om du råkar” äta någ­ra själv. Vari­e­ra gär­na med and­ra bär, går att frysa.

Ingredienser

  • 12 st
  • ${ receptData.blockId_35347.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_35347.enhet | vuePlura( receptData.blockId_35347.mangd) } ${ receptData.blockId_35347.ingrediens } 2 dl vetemjöl
  • ${ receptData.blockId_35348.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_35348.enhet | vuePlura( receptData.blockId_35348.mangd) } ${ receptData.blockId_35348.ingrediens } 1 dl Okivi Nordisk fullkornshavre + 1 tsk till dekoration
  • ${ receptData.blockId_35349.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_35349.enhet | vuePlura( receptData.blockId_35349.mangd) } ${ receptData.blockId_35349.ingrediens } 1.50 tsk bakpulver
  • ${ receptData.blockId_35350.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_35350.textFore | vuePlura( receptData.blockId_35350.mangd) } ${ receptData.blockId_35350.ingrediens } 2 -- medelstora mogna bananer
  • ${ receptData.blockId_35351.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_35351.enhet | vuePlura( receptData.blockId_35351.mangd) } ${ receptData.blockId_35351.textFore | vuePlura( receptData.blockId_35351.mangd) } ${ receptData.blockId_35351.ingrediens } 1 dl frysta blåbär
  • ${ receptData.blockId_35352.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_35352.enhet | vuePlura( receptData.blockId_35352.mangd) } ${ receptData.blockId_35352.ingrediens } 1 dl naturell yoghurt
  • ${ receptData.blockId_35353.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_35353.ingrediens } 1 -- ägg
  • ${ receptData.blockId_35354.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_35354.enhet | vuePlura( receptData.blockId_35354.mangd) } ${ receptData.blockId_35354.ingrediens } 0.50 dl rapsolja
  • ${ receptData.blockId_35355.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_35355.enhet | vuePlura( receptData.blockId_35355.mangd) } ${ receptData.blockId_35355.ingrediens } 2 msk flytande honung

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Skala och mosa bananerna och blanda med ½ dl blåbär, yoghurt, ägg, rapsolja och honung. Rör ihop blandningen med de torra ingredienserna. Ställ 12 muffinsformar i en muffinsplåt eller på en ugnsplåt. Fördela smeten i formarna och toppa med ½ dl blåbär och havre. Grädda dem mitt i ugnen ca 25 minuter. Kontrollera med en provsticka att muffinsen är klara, dvs att stickan inte är kladdig.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 667,74
Energi kcal: 159,59
Fett: 6,07g
Mättat fett: 0,78g
Kolhydrater: 22,15g
Sockerarter: 7,74g
Fiber: 1,37g
Protein: 3,27g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information