Bön­tacos med man­go­sal­sa

Oki­na­wa kanske inte grän­sar till Mex­i­co, men i det okinor­dis­ka köket bryr vi inte om sånt. Huvud­sa­ken är att det är gott och aning­en mer häl­so­samt. Ser­ve­ra till fre­dags­my­set och njut.
Beräknat för
4 personer
${ value }

Ingredienser

    Mangosalsa:

  • ${ receptData.blockId_3753.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3753.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3753.mangd) } ${ receptData.blockId_3753.ingrediens } 130 g mango
  • ${ receptData.blockId_3754.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3754.ingrediens } 0.50 -- gul paprika
  • ${ receptData.blockId_3755.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3755.ingrediens } 0.50 -- röd paprika
  • ${ receptData.blockId_4023.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4023.textFore | vuePlura( receptData.blockId_4023.mangd) } ${ receptData.blockId_4023.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_4023.mangd, receptData.blockId_4023.ingrediensPlural, ) } 1 -- liten rödlök
  • ${ receptData.blockId_3756.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3756.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3756.mangd) } ${ receptData.blockId_3756.ingrediens } 2 msk koriander
  • Saften av ${ receptData.blockId_3757.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3757.ingrediens } 0.50 -- lime
  • Böntacos:

  • ${ receptData.blockId_3759.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3759.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_3759.mangd, receptData.blockId_3759.ingrediensPlural, ) } 1 -- rödlök
  • ${ receptData.blockId_3760.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3760.ingrediens } 2 -- vitlöksklyftor
  • ${ receptData.blockId_3761.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3761.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3761.mangd) } ${ receptData.blockId_3761.ingrediens } 380 g kokta bönor (230 g avrunnen vikt)
  • ${ receptData.blockId_3762.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3762.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3762.mangd) } ${ receptData.blockId_3762.ingrediens } 2 msk tacokrydda
  • ${ receptData.blockId_3763.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3763.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3763.mangd) } ${ receptData.blockId_3763.ingrediens } 400 g krossade tomater

Tillbehör:

  • ${ receptData.blockId_3768.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3768.textFore | vuePlura( receptData.blockId_3768.mangd) } ${ receptData.blockId_3768.ingrediens } 1 -- kruka romansallad
  • ${ receptData.blockId_3769.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3769.ingrediens } 2 -- tomater
  • ${ receptData.blockId_3770.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3770.ingrediens } 2 -- avokado
  • ${ receptData.blockId_3771.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3771.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3771.mangd) } ${ receptData.blockId_3771.textFore | vuePlura( receptData.blockId_3771.mangd) } ${ receptData.blockId_3771.ingrediens } 0.5 dl riven ost
  • ${ receptData.blockId_3772.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3772.ingrediens } 8 -- taco tubs

Gör såhär:

Mangosalsa: Skala mangon och skär den i tärningar eller tina den om du använder fryst mango. Skölj paprikorna och skär dem i små bitar. Skala och hacka löken. Hacka koriander och blanda ner allt i en skål. Pressa över limesaften och blanda om.

Böntacos: Skala och finhacka lök och vitlök. Häll av vattnet från bönorna och skölj dem i kallt vatten. Hetta upp en stekpanna och fräs rödlök och vitlök i rapsolja på medelvärme. Tillsätt bönor och tacokrydda. Fräs ihop och häll ner krossade tomater. Låt puttra 5 minuter.

Tillbehör: Skölj och strimla salladen. Skölj tomaterna och dela dem i mindre bitar. Dela avokadon, ta bort kärnan och gröp ur köttet. Skär i mindre bitar/strimlor. Riv osten grovt.

Fyll tacotubsen med tillbehören, bönröran och mangosalsan. Toppa gärna med lite koriander.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 1757,31
Energi kcal: 420,45
Fett: 17,07g
Mättat fett: 3,25g
Kolhydrater: 51,02g
Sockerarter: 10,88g
Fiber: 12,02g
Protein: 11,87g

Fler goda recept