Apel­sinkyck­ling med brys­sel­kål

Full­korn är en natur­lig käl­la till fiber och apel­sin är en natur­lig käl­la till god smak. Här möts de i sam­ma form, som skö­ter sig själv i ugnen. Per­fekt när ni är många, både till var­dag och fest.
Beräknat för
4 personer
${ value }

Ingredienser


Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg fullkornen i en djup ugnsform och häll på vatten. Ansa brysselkålen och skär den på hälften. Lägg kycklingen på fullkornen och skär några snitt i kycklingen. Fördela brysselkål och rotfrukter runt om kycklingen. Blanda rapsolja, kycklingfond, apelsinsaft, apelsinskal, chili, timjan och salt. Häll blandningen över kycklingen och grönsakerna.

Tillaga i mitten av ugnen ca 50-60 min tills kycklingen är genomstekt.

Tänk på att:

Den här måltiden är mycket rik på protein och har låg kolhydratmängd, så om du behöver mer kolhydrater kan du lägga till en fullkornssmörgås med grönsaker på och /eller ta en frukt till efterrätt.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 1871,49
Energi kcal: 447,3
Fett: 13,42g
Mättat fett: 3,29g
Kolhydrater: 26,74g
Sockerarter: 2,59g
Fiber: 5,12g
Protein: 52,1g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information