Ame­ri­kans­ka full­kornspann­ka­kor

När blir pann­ka­kor gräns­lö­sa och lite mer häl­so­sam­ma? Jo, när du lagar dem på okinor­diskt vis med nor­disk full­korns­hav­re enligt ame­ri­kanskt recept och inspi­ra­tion från Okinawa.

Ingredienser

  • 15 st
  • ${ receptData.blockId_5278.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5278.enhet | vuePlura( receptData.blockId_5278.mangd) } ${ receptData.blockId_5278.ingrediens } 0.50 dl Okivi Nordisk fullkornshavre Mathem
  • ${ receptData.blockId_3499.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3499.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3499.mangd) } ${ receptData.blockId_3499.ingrediens } 2 dl vetemjöl
  • ${ receptData.blockId_3500.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3500.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3500.mangd) } ${ receptData.blockId_3500.ingrediens } 1 dl grahamsmjöl
  • ${ receptData.blockId_3501.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3501.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3501.mangd) } ${ receptData.blockId_3501.ingrediens } 2 tsk bakpulver
  • ${ receptData.blockId_3502.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3502.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3502.mangd) } ${ receptData.blockId_3502.ingrediens } 1 krm salt
  • ${ receptData.blockId_3503.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3503.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3503.mangd) } ${ receptData.blockId_3503.ingrediens } 4 dl mellanmjölk
  • ${ receptData.blockId_3504.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3504.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3504.mangd) } ${ receptData.blockId_3504.ingrediens } 1 msk rapsolja
  • ${ receptData.blockId_3505.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3505.ingrediens } 1 -- ägg
  • ${ receptData.blockId_3506.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3506.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3506.mangd) } ${ receptData.blockId_3506.ingrediens } 2 tsk rapsolja till stekning
  • Till servering:

  • ${ receptData.blockId_3508.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3508.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3508.mangd) } ${ receptData.blockId_3508.ingrediens } 2 dl blåbär
  • ${ receptData.blockId_3509.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3509.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_3509.mangd, receptData.blockId_3509.ingrediensPlural, ) } 1 -- banan
  • ${ receptData.blockId_3510.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3510.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3510.mangd) } ${ receptData.blockId_3510.ingrediens } 0.50 tsk kanel

Gör så här:

Koka fullkornshavren enligt anvisningarna på förpackningen.

Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa sedan ner mjölken, sedan rapsoljan och sist ägget.

Vispa till en slät smet. Blanda ner den kokta fullkornshavren.

Hetta upp en stekpanna eller plättlagg med rapsolja och klicka ut ca ½ dl smet per pannkaka.

Grädda ca 3 min per sida på medelvärme till de är gyllenbruna. Pudra pannkakorna med lite kanel och servera med bär och banan.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 436,32
Energi kcal: 104,17
Fett: 2,85g
Mättat fett: 0,57g
Kolhydrater: 15,45g
Sockerarter: 3,22g
Fiber: 1,48g
Protein: 3,30g

Fler goda recept