Den okinor­dis­ka maten inne­hål­ler myc­ket fisk, så själv­klart finns det inlagd sill på det okinor­dis­ka jul­bor­det. Lika själv­klart snå­lar vi med fett och socker.
Beräknat för
6 personer
${ value }

Ingredienser

    Löksill:

  • ${ receptData.blockId_3312.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3312.textFore | vuePlura( receptData.blockId_3312.mangd) } ${ receptData.blockId_3312.ingrediens } 1 -- paket 5 minuters sill
  • ${ receptData.blockId_3313.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3313.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_3313.mangd, receptData.blockId_3313.ingrediensPlural, ) } 0.50 -- rödlök
  • ${ receptData.blockId_3314.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3314.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3314.mangd) } ${ receptData.blockId_3314.textFore | vuePlura( receptData.blockId_3314.mangd) } ${ receptData.blockId_3314.ingrediens } 2 msk hackad gräslök
  • ${ receptData.blockId_3315.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3315.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3315.mangd) } ${ receptData.blockId_3315.ingrediens } 1 msk dill
  • ${ receptData.blockId_3316.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3316.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3316.mangd) } ${ receptData.blockId_3316.ingrediens } 1 dl matyoghurt
  • ${ receptData.blockId_3317.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3317.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3317.mangd) } ${ receptData.blockId_3317.ingrediens } 0.50 msk citronsaft

Curry och äppelsill:

  • ${ receptData.blockId_3321.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3321.textFore | vuePlura( receptData.blockId_3321.mangd) } ${ receptData.blockId_3321.ingrediens } 1 -- paket 5 minuterssill
  • ${ receptData.blockId_3322.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3322.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3322.mangd) } ${ receptData.blockId_3322.ingrediens } 0.5 dl purjolök
  • ${ receptData.blockId_3323.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3323.textFore | vuePlura( receptData.blockId_3323.mangd) } ${ receptData.blockId_3323.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_3323.mangd, receptData.blockId_3323.ingrediensPlural, ) } 1 -- litet äpple
  • ${ receptData.blockId_3324.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3324.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3324.mangd) } ${ receptData.blockId_3324.ingrediens } 1 msk dijonsenap
  • ${ receptData.blockId_3325.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3325.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3325.mangd) } ${ receptData.blockId_3325.ingrediens } 1 msk curry
  • ${ receptData.blockId_3326.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3326.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3326.mangd) } ${ receptData.blockId_3326.ingrediens } 1 dl matyoghurt
  • ${ receptData.blockId_3327.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3327.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3327.mangd) } ${ receptData.blockId_3327.ingrediens } 1 krm salt

Senapssill:

  • ${ receptData.blockId_3329.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3329.textFore | vuePlura( receptData.blockId_3329.mangd) } ${ receptData.blockId_3329.ingrediens } 1 -- paket 5 minuterssill
  • ${ receptData.blockId_3330.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3330.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_3330.mangd, receptData.blockId_3330.ingrediensPlural, ) } 1 -- schalottenlök
  • ${ receptData.blockId_3331.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3331.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3331.mangd) } ${ receptData.blockId_3331.ingrediens } 1 dl matyoghurt
  • ${ receptData.blockId_3332.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3332.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3332.mangd) } ${ receptData.blockId_3332.ingrediens } 2 msk grovkornig dijonsenap
  • ${ receptData.blockId_3333.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3333.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3333.mangd) } ${ receptData.blockId_3333.ingrediens } 1 krm salt
  • ${ receptData.blockId_3334.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3334.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3334.mangd) } ${ receptData.blockId_3334.textFore | vuePlura( receptData.blockId_3334.mangd) } ${ receptData.blockId_3334.ingrediens } 1 msk hackad persilja

Gör så här:

Löksill:Skär sillen i mindre bitar.

Skala och finhacka löken. Blanda lök, gräslök, dill, matyoghurt och citronsaft i en skål. Vänd ner sillen.

Häll upp i väl rengjord burk med lock och förvara i kylskåp tills den ska avnjutas.

Curry och äppelsill:Skärsillen i mindre bitar. Skölj, ansa och strimla purjolöken.

Skär äpplet i små bitar.

Blanda senap, curry, matyoghurt och salt i en skål. Vänd ner resten av ingredienserna.

Häll upp i väl rengjord burk med lock och förvara i kylskåp tills den ska avnjutas.

Senapssill: Skär sillen i mindre bitar. Skala löken och skär den i små bitar. Blanda matyoghurt, dijonsenap och salt i en skål. Vänd ner lök, persilja och sill.

Häll upp i väl rengjord burk med lock och förvara i kylskåp tills den ska avnjutas.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 895,33
Energi kcal: 210,33
Fett: 11,86g
Mättat fett: 3,73g
Kolhydrater: 18,08g
Sockerarter: 17,11g
Fiber: 0,27g
Protein: 7,77g

Fler goda recept

Lägg till din mailadress

Ge oss din mailadress, så ger vi dig nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, nyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Men hälsa och välbefinnande har inga gränser. Resan början här.

Önskar du veta mer om den okinordiska maten och få exklusiva erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Mer information