Ört­fyll­da kycklingrul­la­der med full­korns­sal­lad

Vi fyl­ler våra kycklingrul­la­der med örter och par­me­san. Till det ser­ve­ras en okinor­diskt pro­te­in­rik sal­lad, full av fiber som stär­ker musk­ler­na. Ska vi bry­ta arm?
Beräknat för
4 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_3647.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3647.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3647.mangd) } ${ receptData.blockId_3647.ingrediens } 600 g minutfilé
  • ${ receptData.blockId_3648.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3648.textFore | vuePlura( receptData.blockId_3648.mangd) } ${ receptData.blockId_3648.ingrediens } 0.50 -- kruka färsk basilika
  • ${ receptData.blockId_3649.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3649.textFore | vuePlura( receptData.blockId_3649.mangd) } ${ receptData.blockId_3649.ingrediens } 0.50 -- kruka färsk dragon
  • Rivet skal från ${ receptData.blockId_3652.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3652.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_3652.mangd, receptData.blockId_3652.ingrediensPlural, ) } 1 -- citron
  • ${ receptData.blockId_3650.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3650.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3650.mangd) } ${ receptData.blockId_3650.ingrediens } 0.50 dl parmesanost
  • ${ receptData.blockId_3651.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3651.ingrediens } 2 -- vitlöksklyftor
  • ${ receptData.blockId_3653.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3653.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3653.mangd) } ${ receptData.blockId_3653.ingrediens } 2 krm salt
  • ${ receptData.blockId_3654.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3654.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3654.mangd) } ${ receptData.blockId_3654.ingrediens } 2 krm svartpeppar
  • ${ receptData.blockId_3655.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3655.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3655.mangd) } ${ receptData.blockId_3655.ingrediens } 2 dl vitt matlagningsvin
  • ${ receptData.blockId_3656.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3656.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3656.mangd) } ${ receptData.blockId_3656.ingrediens } 0.50 dl grädde
  • ${ receptData.blockId_3657.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3657.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3657.mangd) } ${ receptData.blockId_3657.ingrediens } 1 msk fransk senap
  • ${ receptData.blockId_3658.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3658.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3658.mangd) } ${ receptData.blockId_3658.ingrediens } 1 tsk rapsolja

Fullkornssallad:

  • ${ receptData.blockId_3668.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3668.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3668.mangd) } ${ receptData.blockId_3668.ingrediens } 1 dl Okivi Fyra nordiska fullkorn Mathem
  • ${ receptData.blockId_3669.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3669.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3669.mangd) } ${ receptData.blockId_3669.ingrediens } 0.5 dl beluga linser eller puylinser
  • ${ receptData.blockId_3670.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3670.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_3670.mangd, receptData.blockId_3670.ingrediensPlural, ) } 1 -- rödlök
  • ${ receptData.blockId_3671.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3671.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3671.mangd) } ${ receptData.blockId_3671.ingrediens } 50 g grönkål
  • ${ receptData.blockId_3672.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3672.ingrediens } 8 -- svarta oliver
  • ${ receptData.blockId_3673.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3673.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3673.mangd) } ${ receptData.blockId_3673.ingrediens } 250 g cocktailtomater gärna i olika färger
  • ${ receptData.blockId_3674.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3674.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3674.mangd) } ${ receptData.blockId_3674.ingrediens } 1 tsk olivolja
  • ${ receptData.blockId_3675.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3675.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3675.mangd) } ${ receptData.blockId_3675.ingrediens } 1 krm salt
  • ${ receptData.blockId_3676.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3676.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3676.mangd) } ${ receptData.blockId_3676.ingrediens } 1 krm svartpeppar

Gör såhär:

Kycklingrullader:

Sätt ugnen på 200°.

Hacka basilika och dragon fint. Skölj citronen och riv skalet fint.

Riv parmesanosten grovt.

Pressa vitlök i en skål och blanda ner örter, citronskal och parmesan.

Fyll varje filé med blandningen. Rulla ihop och fäst med en tandpetare. Strö över salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med rapsolja och bryn kycklingen runt om.

Lägg kycklingen i en ugnssäker form och tillsätt vin. Ställ in i ugnen 15 minuter.

Ös rulladerna ett par gånger under tillagningen. När rulladerna är klara, tillsätt grädde och fransk senap. Låt stå ytterligare 10 minuter i ugnen tills innertemperaturen är 70 grader.

Fullkornssallad:

Koka fullkornen och linserna enligt anvisningar på förpackningen.

Skala och hacka löken. Skölj grönkålen och dela den i små bitar.

Lägg lök och grönkål i en skål, häll på olja, salt och peppar och ”massera” grönkålen tills den mjuknar.

Skölj tomaterna och dela dem på hälften.

Lägg ner fullkorn, linser, grönkål, lök, tomater och oliver i en skål och blanda om.

Servera med kycklingrulladerna.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 2074,35
Energi kcal: 503,9
Fett: 13,04g
Mättat fett: 3,19g
Kolhydrater: 38,7g
Sockerarter: 6,75g
Fiber: 9,92g
Protein: 51,9g

Fler goda recept