Vad är unikt med den okinordiska maten?
I den okinordiska maten har vi tagit inspiration från de vitala hundraåringarna på japanska Okinawa, en av de platser i världen där man lever längst. I samarbete har forskare och kockar på Igelösa Life Science tagit fram maträtter och recept som passar vår nordiska matkultur och smakpalett, men med samma grundprinciper som på Okinawa.
Den okinordiska maten är vanlig mat, men där vi är extra noga med råvarorna och balansen. Grunden är grönsaker, hela gryn och fullkorn och bra proteinkällor som t ex fisk, kyckling, ägg och baljväxter. Till det lägger vi till hälsosamt fett i form av t ex svensk rapsolja, frukter, nötter och mandlar. I köttbullar lagade enligt okinordiska principer är köttfärsen ersatt med kycklingfärs och hirs, ett småfröigt sädesslag med anor från stenåldern. Det gör köttbullarna saftiga, smakrika och att de bibehåller ett högt proteininnehåll.
Den okinordiska maten är helt enkelt ett förhållningssätt som inkluderar både vad och hur du äter. Genom att lägga till nya, goda vanor knuffar du enklare ut de dåliga. Vi tror på helheten och vill att maten ska bidra med glädje, njutning och en god hälsa.